връщане до 14 дни на продуктите

Блог

Да си говорим бижута - стайлинг, мода, брандове и съвети

Сребърно колие - Кога, как и с какво да го комбинираме?

Среброто е материал, който винаги оставя трайно впечатление, допълвайки перфектно всеки външен вид. Не случайно е един от най-разпространените материали за направата на бижута. Със стойностния си вид и уникално излъчване, този благороден метал е идеалната комбинация от ковкост, красота и издръжливост.


От сребро се изработват много на вид бижута - обеци, пръстени, гривни, колиета. Всяко едно от тях придобива неповторима идентичност благодарение на несравнимите качества на този метал.


Сребърните колиетата например винаги са били на мода. Колието, направено от сребро, придава нежност и женственост. Носенето на този вид бижу има силата да придаде на външния ви вид изтънченост и завършеност, стига да знаете кога, как и с какво да го комбинирате. По-долу ще ви запознаем с няколко ценни съвета във връзка с това.


Кога и как е най-подходящо да носите сребърно колие?

 Ако се намирате в бизнес обстановка

Ако се готвите за бизнес среща или се намирате в бизнес обстановка, важи максимата, че по-малкото е по-добре. По-изчистено и нежно колие би било перфектният избор за външния ви вид. Семплият облик на среброто ще придаде женственост на тоалета ви и ще открои шията и лицето. Все пак можете да покажете своята индивидуалност, но е желателно колието да няма крещящ вид и да не се набива твърде много на очи. Красотата се крие в елегантната простота.

 


Ето няколко полезни съвета, ако работите в офис:

  • Добре е да се придържате към по-изчистени колиета, които допълват или отговарят на вашето облекло.
  • Ако офис обстановката позволява, може да пробвате с по-дълго и креативно колие, стига да не е прекалено искрящо и да не издава неприятно шумене, когато се движите.
  • Не е подходящо да носите колие с прекалено много кристали. Все пак не искате да заслепите колегите си.
  • Не прекалявайте с бижутата. Ако сте избрали да отидете с любимото си колие и искате да го съчетаете с други бижута, изберете чифт семпли и малки по размер обеци или нежна гривна без висулки. Изберете бижута, които ще допълнят визията ви, но в никакъв случай не правете от себе си коледно дърво. Твърде многото аксесоари не са подходящи за повечето работни среди.
  • И на последно място - не забравяйте да избягвате носенето на черепи или скелети. В много офис среди това не се възприема добре от останалите.


Ако планирате да носите сребро по случай специален повод

Официалните събития са времето, в което да покажете колко елегантни можете да бъдете, и това е най-подходящият момент да носите най-добрите си бижута. Въпреки че е приемливо да блестите и да изглеждате зашеметяващо, най-добре е да изберете едно до две бижута, с които да подчертаете най-добрите си черти. Например, ако носите косата си вдигната на кок, подчертайте скулите и челюстта си със сребърно кристално колие и чифт диамантени обеци.


Главното, с което трябва да се съобразите, е тоалетът, който сте планирали да носите. По него най-добре може да се определи какъв трябва да е видът на среброто. Такива събития изискват блясък, който да бъде отразен чрез внимателно подбрано колие, което да ви накара да изглеждате зашеметяващо, без да създавате впечатление, че сте се постарали твърде много. Не забравяйте, че бижутата трябва са аксесоар към облеклото ви, а не обратното. Носенето на твърде много бижута, дори на официално събитие, отвлича вниманието от цялостния външен вид.

 


Сребро за ежедневна употреба

За някои бижута e напълно приемливо да се носят в ежедневието през цялото време. За омъжените хора един такъв елемент е сватбената халка. Обикновеното изчистено сребърно колие за спомен е друго такова бижу, което може да се носи през повечето време. Хубавото на ежедневното колие е именно това - може да бъде съчетано с почти всякакъв тип облекло и нежно да допълва външния ви вид.

 

С какво е най-добре да се комбинира сребърното колие?

Класическият и нежен вид на среброто улеснява носенето и съчетаването му с широк спектър от разнообразни дрехи, аксесоари и цветове. Всичко се свежда до въпрос на вкус и лични предпочитания за стил.

 Долу ще разгледаме различни варианти за комбиниране на сребърно колие:


С какви цветове да комбинираме

Що се отнася до цветове, среброто обикновено се комбинира най-добре с черното, но може да изглежда също толкова добре и с бяло или сиво. Тези цветове контрастират добре с бижуто, като по този начин го карат да изпъкне. С черно може да носите всякакъв вид сребърни колиета, тъй като те ще изглеждат страхотно на фона на тъмнината на плата. Със сиво и бяло е най-добре да носите големи сребърни верижки или дълги колиета. Това създава зашеметяващ ефект на среброто върху облеклото ви. А ако обичате по-семпъл вид бижута, опцията за вас би била преплетена между сребро и злато верижка.


Може да носите сребърното си колие и с тъмносиньо или кралско синьо - тези два дълбоки цвята са перфектният фон за верижки от този така предпочитан материал. Благодарение на контраста между тъмния цвят на дрехата и бляскавите оттенъци на среброто, ще изглеждате по-зашеметяващо от всякога. Това важи и за топлите цветове като наситено лилаво или бордо. Всички тези цветове са зимни, което придава още по-голям ефект върху среброто, ако го носите зимно време, тъй като снегът сякаш го отразява. Перфектният тоалет за зимна официална вечеря например би бил кралско синя рокля, допълнена от дълго сребристо колие. Бялото също е колкото летен, толкова и зимен цвят, така че можете да го съчетаете с всякакъв вид сребърни колиета през цялата година.

 


С какви цветове да избягваме да комбинираме

В никакъв случай не съчетавайте сребърно колие с пастелни цветове като много светъл нюанс на лилавото, светлозелено или твърде бледо розово. Среброто не изпъква добре с бледи цветове. Ако пък цветът е прекалено ярък, ефектът на среброто отново ще се изгуби, така че се опитайте да избегнете носенето на искрящи зелени или жълти дрехи. Те лишават колието от всякакъв блясък. По-студените тонове, които изглеждат страхотно със сребърни колиета, са цветове като нежна праскова, ледено розово или цвят ванилия - нюанси, които в цветовата гама се намират някъде между „пастелните“ и „ярките“.


Сребърно колие и рокля

Ако планирате да облечете рокля с шарки или интересни форми, тогава е по-добре да се придържате към по-къса, по-малко детайлна огърлица, която допълва тоалета, но не отнема от блясъка му. Носенето на разноцветни дрехи може да лиши среброто от неговия ефект, затова носете дългите колиета или такива с монограма с изчистена и семпла рокля.

Заключение

Най-важното от всичко е това да се чувствате удобно в собствената си кожа. Ако не знаете как да носите и съчетавате любимите си бижута, използвайте нашите съвети и се уверете, че носите правилните цветове, които допълват вашите сребърни бижута и правилните аксесоари, които допълват вашето облекло. За нас от Unique Gold е важно да бъдем част от вашия избор. Затова чрез колекциите си ние ви даваме шанс да изразите вашите идентичност и стил.