връщане до 14 дни на продуктите

За нас

Нашата история започна като вдъхновение...

"Когато музиката среща таланта"...


divider

music_jewellry_gold_collection_orica

divider

Така започва творческият път на създателя на ОРОДИЗАЙН УНИКА ЕООД – Пламен Гайдов, който вече повече от 25 години впечатлява с креативността си в дизайна и с прецизност в изработката на бижута от злато, сребро, диаманти и скъпоценни камъни. Своят дебют в изящното изкуство бижутерът прави още през 1982г., когато след музикалното училище в гр. Бургас започва обучение в ателието на своя братовчед Валентин Гайдов – виден майстор златар и местен бохем. Завладян от неговия професионализъм и артистичен дух, той постепенно научава тънкостите на занаята и открива своята нова страст.

divider

Cледват години на всеотдайна работа, в които дизайнерът дава воля на въображението си и сътворява във форми идеите си, намирайки свободата, за която винаги е мечтал.  В този период творецът експериментира в дизайна с различни материали, създава изящни уникати от сребро и седеф, който до този момент не е ползван от бижутерите в България. Успехът не закъснява – след множество участия в изложби и ревюта творецът получава признанието на публиката, жадна за провокации в онези години.

divider

Моделите, които той създава в периода 1990-1993, докато е певец в хора на Операта в гр. Бургас, а и след това, когато развива успешно търговската си дейност, са вдъхновени от любовта му към музиката, която изпълва живота му и до днес. Хармония между материя, форма и движение, те вълнуват, тъй като са нещо повече от израз на естетическия му вкус и внимание към детайла. Силното им въздействие се дължи на страстта, която бижутерът влага в работата си и на посланията, които предава чрез тях:

 

 

„Бижутата не са единствено начин да впечатлишring saphire с  дизайна и лукса, който излъчват, нито само възможност да подариш емоция или направиш деня си различен!"

 „Защото смелостта да бъдеш различен и увереността да представяш себе си, е ключът към всеки успех!“

Когато са специално подбрани за теб и съответния повод, те са средство да те запомнят, като подчертават индивидуалността и правят неповторим собствения ти стил.

 

 

Тази концепция в създаването на уникати, които не само украсяват външността, но изразяват личността, е водеща за ОРОДИЗАЙН УНИКА ЕООД и до днес, двигател за непрекъснато развитие в търсене на нови форми за изява и предизвикателства към клиентите. Именно постоянната грижа и стремеж за обратна връзка с тях, са причината за изграденото доверие към компанията през годините, за успеха и разгръщането ú на българския пазар. 

divider

Началото на търговската си дейност бижутерът поставя през 1994г., когато се регистрира като ЕТ „Г-Арт“ и открива в гр. Бургас първия си магазин - ателие като естествен отговор на голямото търсене и  на проявения изключителен интерес към неговите модели. През 2000г. бижутерът открива магазин в търговски център ЦУМ в гр. София, а междувременно моделите му се предлагат успешно и в други търговски обекти  в гр. Созопол. През 2000 г. той завършва обучение към Асоциация на бизнесоценителите в България и придобива сертификат за оценител на бижута от благородни метали, на скъпоценни камъни и диаманти.

divider

crafstmanship orica design

divider

През 2005г. е създадена „Ородизайн Уника“ ЕООД,  като продължение на традициите, наложени от ЕТ „Г-Арт“ в изработката и предлагането на уникати от злато, скъпоценни камъни и диаманти. Открит е бутик  „UNIQUE“ в гр. Бургас, име, което носи заряда и утвърждава концепцията на бранда. Като нова линия в предлагането и за да внесе многообразие в стиловете от 2006г. „Ородизайн Уника“ ЕООД започва внос на дизайнерски бижута от злато на утвърдени марки като ITAL GOLD, Roberto Bravo, Regold и др. Компанията поддържа постоянна и непрекъснато обновява богатата си колекция брачни халки и годежни пръстени от злато, които се изработват по поръчка на клиента. При индивидуална заявка, повечето от тях, както и всички други ексклузивни модели на бранда, могат да бъдат изработени с диаманти и естествени камъни, придружени със сертификат за качество и автентичност.  В качеството си на оценител бижутерът предлага професионален съвет и помощ при техния избор.

divider

Междувременно през 2008 г. е открит и бутик „UNIQUE“ в гр. Созопол, който работи през летния сезон в периода от 2008 г. до днес. 

През 2013г. „Ородизайн Уника“ ЕООД открива в гр. Бургас и магазин „UNIQUE Silver“, специализиран в предлагането на сребърни бижута. Компанията поддържа неповторима селекция както на дизайнерски бижута на известни италиански марки, така и на авторски бижута от сребро на различни български производители.


divider

about-us-gold

divider

unique silver shop

dividerВсички изделия, които се предлагат във физическите обекти на „ОРОДИЗАЙН УНИКА“ ЕООД и чрез електронния магазин на компанията, са придружени със сертификат за качество и автентичност  на материала, на скъпоценните камъни и на диамантите, от които са изработени, както и с гаранция без аналог на българския пазар. Компанията притежава регистрация в Министерство на финансите № 5199.