връщане до 14 дни на продуктите

Блог

Да си говорим бижута - стайлинг, мода, брандове и съвети

Какво бижу да изберем като подарък за годишнина от сватбата

Обеци розово злато

 Годишнините от сватба са много специални поводи за всяка двойка, независимо от колко години партньорите имат съвместен живот. Отпразнуването на различните периоди от семейния живот винаги носи особен и незаменим заряд, напомня за голяма любов и трудния съвместен път, който двойката е изминала и продължава да изминава всеки ден.

И тъй като един такъв празник обикновено въвлича и близките на семейството, то той става истински важно събитие както за празнуващата двойка, така и за техните деца, роднини и приятели. А това е една чудесна причина да отбележите заедно щастливия миг.

Защо да подарим бижу за годишнина от сватбата

Красиво и неповторимо бижу е един от подаръците за годишнина от сватба, които са неизменна класика. Това е дар, който е непреходен, а когато е качествено изработен, може да се предава дори на следващите поколения. Обикновено благородните метали и скъпоценните камъни, от които се изработват различните видове бижута, не губят стойността си, което означава, че във времето инвестицията в подобни ценни предмети си заслужава. Каква по-добра причина от това да се спрете именно на такъв подарък за годишнина от сватба?

Стойността на едно бижу се покачва не само заради материалите, от които е направен, но и заради ювелирната му изработка. Какво означава това? Колкото по-сложно е създаден и колкото по-неповторим е дизайнът, на който и да е накит, толкова е по-ценен той. А това е още една причина да изберете бижу като подарък за годишнина от сватба, независимо каква - сребърна, перлена сватба, рубинена, златна или диамантена сватба.

Сребърна гривна Рейнбоу

Сребърно бижу за отбелязване на сребърна сватба

Сребърна сватба спътниците в живота отбелязват на 25-та си годишнина, откакто са се врекли един на друг. Традицията повелява освен златните брачни халки, които носят от първия си ден като младоженци, те да си подарят и по 1 сребърен пръстен, който да носят оттук нататък. Позволено е да се подаряват и други бижута от сребро, които могат техните най-близки хора да им дарят. Обикновено цялото семейство се събира около този повод - родителите на двойката, техни братя, сестри и също децата им. Различни сребърни пръстени и други бижута, които са подходящи за годишнина от сребърна сватба, може да разгледате в онлайн колекцията на Unique Gold.

Защо се подаряват перли на 30 годишнина от сватбата

Следващата подред годишнина е третата юбилейна. Тогава мъжът подарява на жена си перлена огърлица, за да си напомнят, че съвместно прекараните години са се изнизали като перли на огърлицата. Затова и тази годишнина носи и друго название - перлена сватба. Ако търсите нестандартен дизайн с модернистичен дух то перлената огърлица от Unique Gold е страхотен избор, който може да се съчетае в комплект и с перлени обеци от същата колекция.

Обеци с розово злато

Рубинената сватба повелява рубинено бижу в чест на любовта и огъня между партньорите

Рубинената сватба се чества 40 години от вричането в любов и вярност между партньорите. Традиционно в златните им брачни халки се инкрустират рубини, които да олицетворяват и да им напомнят за силните обич и страст, които са ги скрепили в неразрушим съюз. Но дори да изберете да подарите златно бижу с инкрустиран рубин, пак ще спазите символиката, която стои зад него. В Unique Gold имаме богат избор на различни златни бижута с рубин.

Подмяната на златните брачни халки с нови отбелязва златната сватба

Най-познатата на всички е златната сватба. Тя отбелязва 50-тата годишнина от брачния съюз между партньорите. Златната сватба отново се отбелязва в присъствието на цялото семейство - децата и внуците на двойката са около тях в този така специален момент. Тук традицията има други повели: старите брачни халки се подменят с нови, защото са се “изтъркали” с времето, но и ръцете на спътниците в живота са се изменили и е възможно старите им халки вече да не са им съвсем по мярка. В богатата колекция от бижута на Unique Gold може да откриете и златни брачни халки за подарък за вашата годишнина от сватбата. 

Годежни пръстени

Диамантената сватба отбелязва твърд и стабилен съюз… с диамант

Последната от по-важните годишнини, които празнуват двама души в брак, е диамантената сватба. Тя е следващата кръгла годишнина след тази на златната сватба, или когато двойката отбелязва 60 години съвместен живот. Нарича се диамантена заради непоклатимия и твърд съюз, който са изградили с времето мъжът и жената. За да си напомняте за вашето силно обединяване в едно, бижу с диамант е красив и стойностен начин да го направите. Този подарък е перфектният за 60-тата годишнина от сватбата.

Unique Gold - качество, традиция и автентичност в бижутерията

Unique Gold е ювелирна работилница, която изработва неповторими и единствени по рода си бижута. Ние работим само с най-висококачествените метали и скъпоценни камъни, а дизайнът на всяко едно бижу не се повтаря никога повече. Това прави Unique Gold бижутерия без аналог в България. Може да изберете подходящ аксесоар за всеки повод и за всеки ваш близък-ценител на ювелирното изкуство. Всички наши продукти са с висока добавена стойност, тъй като на всеки един е обърнато необходимото внимание, за да се изпипа всеки дребен детайл до съвършенство.

Златна огърлица с диамант

Заключение

В тази статия научихте за традициите при различните големи годишнини от сватбата и защо се свързват те с различни благородни метали и скъпоценни камъни. Надяваме се да ви е била не само интересна, но и полезна! За повече подобни статии, може да следите блога ни.