връщане до 14 дни на продуктите

Блог

Да си говорим бижута - стайлинг, мода, брандове и съвети

Най-модерните бижута за 2022

 

Модните тенденции от 2020 г. насам са към своя край, а с това идва ново изобилие от свежи тенденции, с които да освежите както гардероба си, така и допълненията към него. Като част от завършването и подчертаването на визията, бижутата също ще претърпят промени през 2022, за да могат да се съчетаят добре с дрехите. Подиумите на висшата мода за пролет/лято 2022 ни показаха няколко основни фокуса: спортните панталони приключват своя път през новата година, минимализмът намаля модното си влияние, а традиционната мода се завръща за пълно освежаване на стила. Но както всички добре знаем, най-добрите тоалети винаги блестят най-ярко с помощта на аксесоари - от чанти и обувки до бижутата. По отношение на последното, най-големите тенденции в бижутата за 2022 са също толкова смели и жизнени, колкото и самите дрехи.

Обзорно: тенденции от висшата мода за 2022

Сред открояващите се тенденции в Ню Йорк, първата ни модна спирка, можем да забележим ослепително вечерно облекло и много носталгия по тенденциите от 2000-та година. Сребърните верижки и искрящите, пищни и големи обеци са сред основните заподозрени като най-модерни бижута за 2022. Следващата ни модна визита е в Лондон. В британската висша мода можем да открием вълнуващи тенденции, приличащи на изрезки от ерата на 90-те, и обемни силуети, съчетани с блестящи в неонови цветове бижута с топчета. Ясно изразената елегантност ни направи трайно впечатление при модните шоута в Милано по разнообразни начини. Съблазнителни кройки, блестящи метали и свежа визия на костюма в умело съчетание с бижута за ярко първо впечатление са само част от тенденциите в италианската висша мода. От финалната спирка - Париж, става ясно, че носталгията по миналото отново властва от главата до петите.

 

Най-смелите тенденции в бижутата, които да се съчетаят с ярките облекла за сезона, включват цветни масивни гривни, колиета, обгръщащи целия врат, причудливи мъниста и елегантни обеци. Всичко това ни показва, че през 2022 деликатните бижута ще отлежат известно време в бижутерийните ни кутии за сметка на големите изящни накити, независимо дали са в ярки цветове или блестят силно. Също така големи чокъри, сребърни бижута с дръзки усуквания и аксесоари за тяло от 90-те и 00-те години правят силно завръщане. Маншети над лакътя, позволяващи поставяне на гривна на мястото, верижки, минаващи през корема и дори пръстени за пръсти влизат отново в модните редици на бижутата за 2022 година. Продължете да четете за още подробности на най-изявените тенденции в бижутата за 2022.

Гривни високо над лакътя през 2022

Започвайки сезона, най-силният носталгичен взрив избухва с гривните за подмишниците – мега визия от 90-те и 00-те, която се завръща обратно на преден план, както се вижда от няколко именити модни дизайнери. Някои от тях са изработени от елегантен метал за почитателите на по-класическа и изчистена визия. Други идват, за да експлодират сетивата ви в най-неочаквани форми, включително и такива на човешка ръка-скелет. Ако сте от по-смелите, може да опитате. За всички, които искат да заложат на традиционните гривни над лакътя като моден аксесоар през 2022, може да разгледате предложенията на Unique Gold:

класическа гривна за над лакътя от сребро и с нестандартна плетка;
изискана гривна за над лакътя от сребро с жълта позлата;
изчистена гривна от 18 каратово розово злато с хематит;
изтънчена гривна от бяло злато със сини диаманти и черен родий.

Живот в пластмаса: колиета, гривни, пръстени и обеци през 2022

Като игриво продължение на естетиката от началото на новото хилядолетие, жизнените бижута тип Барби ще процъфтят още през пролетта чрез нови материали, като емайл, смола, ацетат и акрил. Независимо дали ще заложите на множество топчета в колието и гривната, или ще акцентирате върху минимален ансамбъл от цветни фигури, тази тенденция е тук, за да внесе забавление в ежедневието. Няма нужда да премисляте твърде много с какво да съчетаете избраните бижута - през 2022 те подхождат на всичко.

Ако сте твърде големи традиционалисти и изкуствените материали не са по вкуса ви, също може да сте в крак с най-модерните бижута за 2022. Ето нашите предложения за подходящи заместители:


Няколко вида бижута от колекцията Rainbow от Roberto Bravo: дълги или кръгли обеци с инкрустирани скъпоценни камъни в различни цветове, пръстен, както и гривна в същата гама за напълно завършена визия;
Закачливи обеци и пръстен от сребро с цветен циркон и кварц;
Пъстри обеци от сребро с опал и жълта позлата за една по-изтънчена, но и артистична визия.

Бляскаво сребро отново на мода през 2022

Жълтото злато не е излязло все още напълно от мода, но със сигурност бавно започва да отстъпва на среброто. Белият метал възвръща постепенно позициите си през последните няколко сезона. За пролетта модната атмосфера се изменя в по-остри и дръзки форми, напомнящи за пънк рок и в контраст с лъскавата визия, както показаха Givenchy и Paco Rabanne.

През 2022 заложете на следните предложения от Unique Gold:

Обеци от сребро с черно родиево покритие и рубини с пънк рок излъчване;
Елегантна и дръзка гривна от сребро с дълги шипчета;
Масивен пръстен от сребро с черно родиево покритие и циркон;
Гривна от сребро и оникс в преобладаваща черна гама за още по-изявена пънк рок визия.

Мъниста: тези бижута се завръщат с пълна сила през 2022

Друга тенденция от ерата на новия милениум, която ще издържи повече от 1 сезон? Мъниста. Предимно игриви, плътни и кръгли колиета за шията и гривни за китките ви. Причудлив чокър със смесени от различни стилове елементи, включващ екстри като перли и талисмани или многоцветни мъниста, нанизани гъсто едно до друго - всякакви пъстри комбинации са добре дошли.

Гривни ала Роксана Асулин през 2022

Още от началото на този век, ярките цветни и дебели гривни са символ на свежест. Те са още един начин да се потопите дълбоко в света на пъстрите аксесоари през новата година. Ако обикновено предпочитате по-сдържани акценти, помислете отново. През 2022 открояващите се аксесоари ще са на почит. Популярните около 2000 година гривни на Роксана Асулин отново могат да ви зарадват с пъстротата си. Може да ги извадите от архивите, за да сте в крак с тенденциите за най-модерни бижута през 2022.

Внимание към шията през следващата година

Привлечете погледите с най-елегантните бижута за годината: дебели метални чокъри. Независимо дали с блейзър, бродерия с мъниста, бюстие или пуловер, всички огърлици, плътно прибрани към врата, са направени за привличане на внимание към женската шия. По време на коктейл или събитие, с цветни кристали, с големи орнаменти и изваяни метални плетки.

Ето и какви предложения подбрахме за вас, които да привлекат вниманието към шията ви през тази година, но и да ви задържат на гребена на модната вълна:

Изискано колие от жълто злато с черни орнаменти за повече драматизъм и контрастност във визията;
Изящно колие от бяло злато с циркони, което ще превърне най-обикновения тоалет в специален.

Нощ в града: изисканите бижута се завръщат през 2022

И като споменахме специален тоалет, изисканото вечерно облекло ще се завърне с пълна сила през 2022, а заедно с него - и ослепителни бижута, подходящи за официални поводи и празнични вечери. Подобно на най-добрите тенденции, тази също може да се похвали с опции като множество кристали, флорални мотиви, големи капки с мъниста и сложна орнаментика.

Ето и подборът на Unique Gold за вечерни бижута:

Колие от жълто злато с флорални мотиви и обемна висулка;
Колие от сребро с циркони и бял оникс с покритие от розово злато от Фаберже;
Колие от сребро с розова позлата и розов кварц, перидот и циркон;
Пищни обеци от сребро с циркони;
Изтънчени обеци от сребро с циркони и сапфир.

Колието под яката отново е модерно през 2022

Колието под яката се завръща за уникално и смело изявяване на личния стил. Докато лъскавите метални бижута са доста сходни помежду си като начин на използване, то най-оживените варианти са точно тези за поставяне под яката на ризата. Цветни или детайлни, двуцветни или текстурни дизайни, имитиращи въжета до вариации с полирани метални акценти - вариантите за избор са безкрайни. Може да съчетаете своето колие под яката със строг костюм или вечерно облекло.

Бижута за тялото се завръщат отново през 2022

Ако се вгледате по-детайлно в най-модерните бижута, които се очакват, то стилът на Aught бележи триумфалното си завръщане. Бижутата за тяло, от верижки за кръста до пръстени на пръстите на краката, са отново тук. Тази тенденция варира, макар че може да не мислите така в началото, различните дизайнери ще ви изненадат. Можем да срещнем на подиумите на висшата мода както по-грубовати, така и по-деликатни изпълнения, като красиви пеперуди и изящни верижки, украсени с мъниста.

След обстоен преглед на тенденциите за най-модерни бижута през 2022 година, нашата виртуална разходка е към своя край. Надяваме се да ви е било интересно и полезно да се ориентирате какво предстои в идната година, както и да сте се вдъхновили за нови визии, нови бижута и нови експерименти.